Rating: | |
Category: | Other |
Hozzávalók:
1/2 kg darált keksz
6 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál csokis tortadara- én étcsokit reszeltem a pirosba
fél-fél doboz folyékony piros és zöld ételszínező
1-1- dl víz
kevés rum aroma
Elkészítés:
1. a darált kekszet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük
a porcukrot és összekeverjük. Ha kész, akkor elfelezzük és külön tálba tesszük.
2. Az egyik feléhez a piros ételszínezéket + 1dl vizet teszünk,
a másikhoz a zöld színt+ 1dl vizet. Jól összedolgozzuk. Piroshoz bele a tortadara
vagy reszelt étcsoki. Ha nem állna össze teszünk még bele pici vizet vagy színezéket.
3. Egyenlő részre osszuk a piros és zöld felet. Pirosat gombócba gyúrjuk, zöldet kilapítjuk.
Zöldbe belecsomagoljuk a pirosat.
4. Fél órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük.
Kellemes nasizást!
-------------------------OOOOOOOOOOOOOO---------------------------
Banán rolád
Piskóta tekercset készítünk:
6 tojás sárgája, 20 dkg cukor, ezt jól kikeverjük és hozzáadunk másfél evőkanál
sima lisztet, másfél evőkanál kakaót és fél csomag sütőport. Végül hozzátesszük
a 6 tojás felvert habját. Sütőpapíron sütjük, ha kész nedves konyharuhába csavarjuk.
Krém:
2 dl tejet felfőzünk egy vanilia pudiggal. Amig kihül, 10 dkg porcukrot, 1 tojás sárgáját,
15 dkg vajat v. margarint kikeverünk.Majd a pudinggal is jól összekeverjük!
Elkészítés:
Kitekerem a piskótát, (egy kevés krémet hagyok a végére) és rákenem a krémet.
Az egyik végére két banánt teszek, mellé pedig málna szemeket rakok végig.
(A málnától pikáns ízt kap és mutatósabb lesz) Feltekerem és a krémmal kiigazítom.
A tetejére olvasztott csokit teszek kevés vajjal és pár cepp citromlével keverve.
-----------------------------OOOOOOOOOOOOOO---------------------------
Rumos kávésrúd
Hozzávalók:
30dkg keksz összetörve, 3ek. porcukor, kb. 2dl tej, 2tk. rumaroma,
10dkg margarin, 2ek, kakaópor, 1/dl kávé, 10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tejet felforralom. Egy tálba rakom az összes hozzávalót, a (kókuszreszeléket nem!)
annyi tejet öntök hozzá, hogy jól formázható legyen. Kb. tepsinyi alufóliát megszórom
a kókuszreszelékkal. Ráteszem a masszát és rudat formálok.
Becsavarom az alufóliába és hűtőbe teszem!
--------------------------OOOOOOOOOOOOOO-------------------------------
Kapuccinó szelet
Hozzávalók:
Tésztához
1 ek. kakaópor
1/2 cs. sütőpor
6 ek. liszt
1 dl olaj
6 ek. porcukor
6 tojás
Krém
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 ek. kávé
1 ek. kakaó
2 cs. tejszín ízű pudingpor
5 dl tej
pici rum
Elkészítés:
A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverem.
Utána belekeverem az olajat, lisztet, sütőport, kakaót majd jól összekeverem.
Végül a tojásfehérje felvert habját. (ezt már óvatosan, hogy ne törjön nagyon meg a hab)
Margarinos, lisztes tepsiben sütöm. kb. 25x35-s tepsiben sütöm, 170°
A tejet a pudingporral sűrű krémmé főzöm. A margarint a porcukorral kihabosítom,
és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel, 2 részre osztom. Az egyikbe belekeverem az
1 ek kakaót, a másik felébe a 2 ek kávét pici rummal. A kihűlt tésztára elkenem
először a kávés krémet, majd a kakaósat. A tetejét csokival vonom be. Hűtés után szeletelhető.
------------------------------OOOOOOOOOOOOOO---------------------------------
Dió torta
Hozzávalók a tésztához:
8db tojás, 20 dkg porcukor, 16 ek. liszt, (sima és rétesliszt vegyesen!)
1 cs. sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 10 ek. langyos víz, 20 dkg darált dió
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, lassan hozzáadom a langyosvizet. (habosra!)
Majd a lisztet, sütőport, kakaót, a reszelt citromhéjat és a diót is hozzákeverem.
Végül a felvert tojásfehérjét! (óvatosan!) kb. 50 percig sütöm 175°-n.
Ha kihült 3 részreé vágom, és kevés rummal meglocsolom!
Töltelék:
15 dkg darált dió, + még 10 dkg durvára vágott a szóráshoz.
kb. 1dl tejjel és 15dkg kristálycukorral kicsit felfőzöm. (kb. 5perc) majd kihűtöm.
2 cs. vaniliáscukor, rum és 25 dkg margarint kikeverek, hozzáadom a diósat is!
Megtöltöm a lapokat, de annyi krémet hagyok, hogy bevonni is maradjon! A durvára vágott dióval megszórom.
Kicsit "pihen" és jöhetnek a vendégek!
---------------------------OOOOOOOOOOOOOO------------------------------
Kókusz likőr
4 dl finomszesz
50-60 dkg cukor
1,5 l tej 10 dkg kókuszreszelék
2 cs vaníliás cukor
A tejet felforralom és a kókuszreszelékkel együtt egy órán át lassú tűzön főzöm. A tűzről levéve belekeverem a cukrokat. Mikor kihűlt, átszűröm és összekeverem az alkohollal.
---------------------------OOOOOOOOOOOOOO------------------------------
Kávé likőr
2,5 dl erős feketekávé
10 dkg cukor
2,5 dl brandy
1 rúd vanília
A kávét ülepedés után leszűrjük , és elkeverjük benne a cukrot. Megvárjuk, hogy kihűljön. Ekkor beletesszük a felhasított vaníliarudat és a brandyt. Zárható üvegben két hétig érleljük, néha összerázzuk. Két hét után átszűrjük, és palackba töltjük.
---------------------------OOOOOOOOOOOOOO------------------------------
Csokoládé likőr
25 dkg porcukor
4 tojássárgája
8 dl tej
5 rúd csoki
szegfűszeg
2 dl alkohol
25 dkg porcukrot kikeverünk 4 tojássárgájával, majd belefőzzük 8 dl tejbe, és hozzáadunk 5 rúd reszelt csokoládét és két szem szegfűszeget. Kihűtjük, majd felöntjük 2dl alkohollal. Legalább két hétig érlelni kell!
---------------------------OOOOOOOOOOOOOO------------------------------
Tojás likőr
5 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg porcukor
5 dl tej
2,5 dl alkohol
A tejet felforraljuk és lehűtjük. A tojássárgákat krémesre keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejet és az alkoholt felváltva a cukros tojásba kanalazzuk és alaposan elkeverjük. Üvegbe töltjük és 10-15 napig hűvös helyen érleljük, néha felrázzuk. Két héten belül el kell használni!!!
(a likőrök forrása: Link)
A sütireceptek saját gyűjtemény, kipróbáltak és nagyon finomak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése