Málnatorta sütés nélkül
Könnyű, szezonális, és gyorsan elkészíted. Használd ki, hogy még tart a málnaszezon! Hétköznap is hamar összeállíthatod.
Kezdd a hetet egy mennyi málnás tortával, amit még csak sütni sem kell. Élvezd az íz- és színkavalkádot! Ha nem kapsz friss málnát, nuygodtan készítheted mirelitből is.
Hozzávalók 12 személyre:
60 dkg málna
50 dkg mascarpone
20 dkg darált keksz
10 dkg vaj
5 dl tejszín
3+2 evőkanál porcukor
2 tojásfehérje
Elkészítés ideje:
Előkészítés: 15 perc, elkészítés: 15 perc, hűtés: 4 óra.
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, és keverd össze a darált keksszel. Ezt nyomkodd a kezeddel egy kivajazott, kerek tortaforma aljába. Vigyázz arra, hogy mindenhol egyenletes legyen a massza. A kekszes alapot tedd a hűtőbe.
A tejszínt a fixálóval verd habbá, majd add hozzá a három evőkanál porcukrot és az előzőleg simára kevert mascarponét. A felét öntsd a kekszes alapra.
A gyümölcsöt botmixerrel pépesíts. Verd a tojásfehérjét kemény habbá, add hozzá a két evőkanál cukrot, majd keverd bele a málnát. Ennek a krémnek a felét kend a mascarponéra, majd egy újabb réteg következik mindenből. A tetejére még gyümölcsöt is szórhatsz, de akár idei málnalekvárral is megkenheted. Ha nincs kedved a rétegezéssel foglalkozni, összekeverheted a fehér és a piros masszát. Éjszakára, de minimum négy órára hagyd a sütit a hűtőben pihenni.
(forrás: femina)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése