Fekete-fehér gyümölcstorta
Hozzávalók: - az alaphoz:
25 dkg durvára tört keksz
7,5 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez és a tetejére:
1 nagy tojás
7,5 dkg porcukor
50 dkg mascarpone
ízlés szerint citromlé
1 teáskanál tequila vagy fehér rum (nem kötelező)
40 dkg szeder
10 dkg fehér ribizli
Elkészítés:
Konyhai robotgépben törd össze a kekszet, add hozzá az olvasztott vajat. A masszát 25 cm-es átmérőjű kerek tortaformába tedd, és ujjaiddal nyomkodd az aljához és az oldalához. Tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.
Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd tedd félre. Keverd el a tojássárgáját a cukorral, amíg sűrű és világos lesz. Add hozzá a mascarponét, keverd simára, majd a citromlevet és rumot is add hozzá. Óvatosan keverd a tojásfehérjéhez az egészet, majd a masszát simítsd az alapra. A tetejére szórd rá a szedret és a fehérribizlit, amelyeket természetesen más gyümölcsökkel is helyettesíthetsz. 8 személynek elegendő.
(forrás: mindmegette.hu)
Nagyon koszonom, Zsuzsi ... bisztos nagyon finom
VálaszTörlésElvittem a receptet! Köszi!
VálaszTörlésTényleg jó lehet! :-)
VálaszTörlés