2009. január 7., szerda

Füstölt, Húsos Télileves

Rating:★★★★★
Category:Other


FÜSTÖLT, HÚSOS TÉLI LEVES
Hozzávalók: 40-50 dkg füstölt oldalas, 10 dkg rizs, 6 tojás nagyságú burgonya, 2-2 szál sárga- és fehérrépa, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A füstölt oldalast feldaraboljuk, hogy a csont is benne maradjon. Meleg vízben megmossuk, majd 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, beletesszük a megmosott rizst, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a meghámozott, egészben hagyott burgonyát. Vigyázzunk a sózással, mert a hús sós. A hozzávalókat egyenletes tűzön készre főzzük. Akkor jó, ha a húsból könnyedén kijön a csont. Kitálalva mindenkinek egy-egy burgonya jár, a tányért meghintjük vágott petrezselyem zöldjével.



SAJTOS BUNDÁSKENYÉR
Hozzávalók: 6-8 dkg reszelt sajt, 4 tojás, kb. 1 dl tej, kenyér, só; a sütéshez: olaj.
Elkészítése: A tojást a sóval enyhén felverjük, belekeverjük a reszelt sajt felét, és tejjel kellő sűrűségűre hígítjuk. A kenyeret felszeleteljük, és a sajtos tojásba mártva a szokásos módon bundás kenyeret sütünk. A sajt másik felét tálcán szétterítjük, és a megsült, forró bundáskenyér-szeletek egyik oldalát belemártjuk - ilyen „borzasan” tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. HÁT MOST VESZEM ÉSZRE NEM LEHET KÉPET BETENNI A VENDÉGKÖNYVEDBE.....É HÁT AKKÓ IDE TESZEK VALAMIT

    VálaszTörlés
  2. Köszi Árpi! Viszont:)9
    (Nem én tiltottam le, a háttérben van biztos....)

    VálaszTörlés
  3. Koszonom kedves Zsuzsa! Szep estet kivanok; Jeno.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen, kedves Jenő!
    Viszont kívánok minden jót:))

    VálaszTörlés
  5. Szia Zsuzsa! Ez komoly kaja, kérünk valami lájtosat is :-)))))!!!!
    puszi
    Gabi

    VálaszTörlés
  6. Szia Gabi! Ez ebédre nagyon jó, csak 1 tányér leves, és
    utánna séta a szabadban!
    Este nem ajánlott! puszi:))))

    VálaszTörlés
  7. Ha most nem lenne ilyen késő, neki állnék enni......na majd holnap bepótolom:)))

    VálaszTörlés
  8. Szia Brigi, biztos ízlik majd:))

    VálaszTörlés