Rating: | ★★★★★ |
Category: | Other |
FÜSTÖLT, HÚSOS TÉLI LEVES
Hozzávalók: 40-50 dkg füstölt oldalas, 10 dkg rizs, 6 tojás nagyságú burgonya, 2-2 szál sárga- és fehérrépa, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A füstölt oldalast feldaraboljuk, hogy a csont is benne maradjon. Meleg vízben megmossuk, majd 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, beletesszük a megmosott rizst, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a meghámozott, egészben hagyott burgonyát. Vigyázzunk a sózással, mert a hús sós. A hozzávalókat egyenletes tűzön készre főzzük. Akkor jó, ha a húsból könnyedén kijön a csont. Kitálalva mindenkinek egy-egy burgonya jár, a tányért meghintjük vágott petrezselyem zöldjével.
SAJTOS BUNDÁSKENYÉR
Hozzávalók: 6-8 dkg reszelt sajt, 4 tojás, kb. 1 dl tej, kenyér, só; a sütéshez: olaj.
Elkészítése: A tojást a sóval enyhén felverjük, belekeverjük a reszelt sajt felét, és tejjel kellő sűrűségűre hígítjuk. A kenyeret felszeleteljük, és a sajtos tojásba mártva a szokásos módon bundás kenyeret sütünk. A sajt másik felét tálcán szétterítjük, és a megsült, forró bundáskenyér-szeletek egyik oldalát belemártjuk - ilyen „borzasan” tálaljuk.
HÁT MOST VESZEM ÉSZRE NEM LEHET KÉPET BETENNI A VENDÉGKÖNYVEDBE.....É HÁT AKKÓ IDE TESZEK VALAMIT
VálaszTörlésKöszi Árpi! Viszont:)9
VálaszTörlés(Nem én tiltottam le, a háttérben van biztos....)
Koszonom kedves Zsuzsa! Szep estet kivanok; Jeno.
VálaszTörlésNagyon szívesen, kedves Jenő!
VálaszTörlésViszont kívánok minden jót:))
Szia Zsuzsa! Ez komoly kaja, kérünk valami lájtosat is :-)))))!!!!
VálaszTörléspuszi
Gabi
Szia Gabi! Ez ebédre nagyon jó, csak 1 tányér leves, és
VálaszTörlésutánna séta a szabadban!
Este nem ajánlott! puszi:))))
Ha most nem lenne ilyen késő, neki állnék enni......na majd holnap bepótolom:)))
VálaszTörlésSzia Brigi, biztos ízlik majd:))
VálaszTörlés