2008. november 26., szerda

Ötletek Adventre - Karácsonyra

Rating:★★★★★
Category:Other


Ötletek egyszerű karácsonyi díszítéshez!

- Adventi koszorúnak való alapot akár varrhatjuk is. 3 csík anyagot varrjunk össze, majd tömjük ki, és hajlítsuk koszorúformává.

- Ajtódísznek használhatunk nagyobb mézeskalács figurát is, kis fenyőágakkal.

- Szinte semmi munka nincs vele, ha vesszőkoszorúra egyetlen piros masnit kötünk. Nagyon egyszerű, de nagyon szép.
- Próbáljuk ki, hogy csak természetes dolgokat akasztunk a fenyőfára. Aszalt gyümölcsöt, mézeskalács figurákat, diót...

- Hasonló eredményt érhetünk el, mint mikor a pattogatott kukoricát fűzzük fel, ha szétszedünk egy darab hungarocellt ami nagyobb Hungarocell golyócskákból áll. De maradhatunk a jó öreg pattogatott kukoricánál is...

- Vághatunk ki fenyő, csillag és egyéb formákat sima hullámpapírból is. Ragasszunk össze 2-2 darabot, hogy mindkét fele hullámos legyen, majd fessük le kedvünk szerint.

- A karácsonyra szárított narancs és citrom szeletekből szép hűtő mágnest is készíthetünk. Lakkozzuk le és a hátuljára ragasszunk egy kis mágnest.

- Némelyik száraztésztából is érdekes díszt készíthetünk. Például a spirál vagy a masni alakúból. Fújjuk le őket arany vagy ezüstszínnel.

- Érdekes lehet az is, ha tetőtől talpig csak masnikkal díszítjük a fenyőt. Használjunk hozzá drótos szélű textilszalagot.

- Nagyon szép karácsonyfadíszt kapunk, ha veszünk pár hungarocell gömböt (hobbybolt), bekenjük ragasztóval és nagyon apró szemű ezüst vagy arany csillámporba forgatjuk. Mikor megszáradt, rázzuk le róla a felesleget. Gyönyörűen visszatükrözi a fényt.

- Ajándékcsomagolásnál használjunk valamilyen dobozt (cipős, sütis), de ne simán becsomagoljuk, hanem vonjuk be a dobozt a csomagolópapírral, akár belülről is. Így kicsomagolásnál nem tépik szét a papírt, és később a dobozt is tudják majd használni apróságok tárolására.

- Gyertyaöntéskor nem feltétlenül kell színező anyagot vennünk. Maradék zsírkréta darabokkal is remekül lehet színezni. Kipróbálhatjuk azt is, hogy vastag fehér gyertyát melegvízbe teszünk, hogy a külseje megpuhuljon, majd szegfűszeget, fahéjat, fenyőágacskát, narancsszeletet, egyéb terméseket nyomkodunk bele.

- Gyertyát díszíthetünk úgy is, ha spárgával vagy rafiával körbetekerjük. Persze ez csak így magában lehet dísz, meggyújtani tűzveszélyes lenne.

- Apró, 3-4cm-es cserepecskékbe is önthetünk gyertyát. Nagyon aranyosak lesznek. A cserepecskéket lefesthetjük egy színűre, vagy mintásra, díszíthetjük csillámporral, apró mozaikkal, gyöngyökkel, szalvétával, kőtapétával, körbetekerhetjük spárgával vagy kenderzsinórral...

- Egyszerű, de nagyszerű dolog, ha egy alacsony peremű natúr színű tálcát telerakunk mécsesekkel, majd meggyújtjuk őket. Csinálhatjuk ezt úgy is, hogy a mécseseket kis üvegpohárba tesszük.

- Tegyünk egy nagyobb gyertyát egy arany vagy ezüst tálra és vegyük körbe ugyanolyan színű karácsonyfa gömbökkel, csillagokkal...

- Ha már belejöttünk a gyertyaöntésbe, próbáljuk ki a szappanöntést. Ajándéknak kitűnő.

(Beküldte: karacsony)

2 megjegyzés: