2008. november 26., szerda

Diszek Karácsonyra

Rating:★★★★★
Category:Other
      
A karácsonyt a csillogás, a fények teszik még varázslatosabbá. Legyünk mi is a varázslók, és aranyszínû anyagok felhasználásával készítsünk egyedi díszeket!
Kellékek:
20-25 cm arany lamé * 20-25 cm aranyszínű organza anyag * 20-20 cm arany- és ezüstszínű neccháló * átlátszó kásagyöngyök * kristályosan csillogó műanyag és üveggyöngyök * vattagolyók * mattüveg díszgyöngy * fagolyók * vékony drót * papírmasépor * üveg gyertyatartó * akrilfestékek.


Díszgömbök
A fehér vattagolyók jó alapanyagok, mert könnyűek és nem törnek. A különböző textíliákkal bevont gömbökre a masnik mindig más anyagból készülnek. Középre egy matt díszgyöngyöt varrunk, amelyből majd a többi díszre is kerül. A golyók fehér felülete jól kiemeli az arany vagy ezüst necchálók vonalát.


Angyalkák
Az angyalkák ruháján visszaköszönnek a gömbdíszek színei, anyagai. A haj készülhet kötőfonálból, az aranylamé szálaiból vagy ezüstcérnából.


Gyöngykoszorú
Vékony fémdrótra felfűzött csillogó, kristály hatású gyöngyök közé, egyenlő távolságra matt díszgyöngyök kerülnek. Középen, alig látható aranyszálon egy karácsonyi angyalka lóg.


Jégcsap
Különböző nagyságú, csillogó gyöngyök sora egy fémszálon. Pár csavarintással ragyogó jégcsap lesz belőle.Alma alakú mécses
Papírmaséból készül az almát formázó mécses, melyet az ünnepi teríték mellé tehetünk. Ha ráírjuk a nevet, az ültetőcédulát is helyettesítheti, ha pedig a vendégek a vacsora után hazaviszik, akkor ajándékká válik.
(www.noklapja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése