2012. február 7., kedd

Japán díszcseresznyefák

Ez a virágzó fa, amit Sakuranak is neveznek, nagyon elterjedt Japánban. Ez Japán hivatalos virága és évek óta ünneplik. A tavasz kezdetét az ezen a fán kibontakozó virágok jelzik. Semmi sem olyan szép, mint egy virágokba borult díszcseresznye.















5 megjegyzés:

  1. Egy másik népszerű virágzó cseresznye, a Kwanzan díszcseresznye. Ennek a virágzó cseresznyefának nagy, kétrétegű, gyönyörű rózsaszínű virágai vannak. A Kwanzan cseresznye lombozata már virágzáskor el kezd nőni, ami eltérő a többi virágzó cseresznyefától. Mint az összes virágzó díszcseresznye, a ez a fajta is a teljes napfényt és a jó vízelvezetésű talajt igényli, ahhoz, hogy teljesen virágozzon.

    Egy harmadik virágzó díszcseresznye a Snow Fountain. Ennek a fának a csüngő ágai gyakran a földet súrolják, és szép, világos rózsaszín virágai vannak.
    (edenkert.hu)

    VálaszTörlés
  2. Én meg itt a jégvirágot nézem az ablakomon :-)

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos látvány lehet, az biztos! Szombathelyen van több utca is, ahol április - májusban olyan díszfák vannak, aminek szintén szép rózsaszín virágai vannak. Az is nagyon kellemes látvány, csak nem társul hozzá ünnep:)

    Tibi, ez a kép gyönyörű! Ritkán lehet ilyet is látni!

    VálaszTörlés