2010. augusztus 12., csütörtök

Kispál búcsúkoncert


A Kispál és a Borz zenekar 1987 augusztusában alakult a következő tagokkal: Kispál András (gitár), Lovasi András (gitár,ének), Bräutigam Gábor (dob), Ózdi Rezső (basszusgitár). Az együttes 1987 december 10-én tartotta első koncertjét a JPTE Tanárképző Karának a klubjában, az azóta legendává nemesedett Szenes klubban. 1988-ban az egyetem berkein belül játszott a zenekar nagy sikerrel. A következő évben Ózdi Rezső kivált a zenekarból, helyére nem vettek be senkit, azóta Lovasi András basszusgitározik. A zenekar trió formációban dolgozott tovább.

45000 néző előtt:


Idén augusztus kilencedikén, huszonhárom év után búcsúzott tőlünk a Kispál és a Borz. A hazai alternatív élet egyik legkiemelkedőbb zenekara megannyi sláger után bizonytalan ideig beszünteti a működést. Ennek méltó megpecsételéseképpen búcsúkoncertet adtak Magyarország legnagyobb fesztiválján. (Szigeten)

Az együttes az itthoni alternatív rock egyik legtermékenyebb és legrégebb óta fennálló bandája, megannyi slágerrel, mint például a "Tesis a világ", az "Emese", vagy a "Szőkített nő". Az igazi fordulópont a banda ismertsége kapcsán az 1997-ben készült "Csinibaba" című film volt, melyben szerepelt "Kicsit szomorkás" című számuk, mely országosan ismertté tette őket. Nagy titkuk, hogy nem lehet sem életkor, sem pedig szubkultúra alapján meghatározni, hogy kihez szólnak.

http://www.kispalesaborz.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése