2010. április 14., szerda

Blooming Tea - a legújabb divat....

Rating:
Category:Other
Virágzó tea gumó - Lily Fairy - fekete tea


Virágzó tea:
A virágzó tea, kínai nevén gongyicha ("kézműves", "művészi" tea) elsősorban dekorációs célt szolgáló, virágokkal kevert tea, amit Kínában gratuláció, köszöntés, jókívánságok mellé ajándékoztak. Minden egyes teát válogatott tealevelekből (általában zöld vagy fehér tea), és minőségi virágokból -kézzel- kötnek össze egy labdába.



A fekete tea hatóanyagai a thein, a csersavak, az illóolajok és a vitaminok. A thein élénkítő hatása a központi idegrendszeren keresztül serkenti a vérkeringést és a légzést. Az agy több oxigénhez jut, mely által növekszik a szellemi teljesítőképesség. A csersavak nyugtató-stabilizáló hatást fejtenek ki a testi-lelki folyamatokra. Az illóolajak pedig anyagcsere-élénkítő hatásukon túl a tea aromájának alapját is képezik.

Ezenkívül a fekete tea sok -az antioxidánsok csoportjába tartozó- polifenolt tartalmaz. Ezek az anyagok megkötik, hatástalanítják a szabadgyököket, amiknek sejtkárosító hatásuk van.

A fekete tea fogyasztásáról elmondható, hogy akár hűtött formában („Ice Tea”) is az orvosi irodalomban fellelhető vizsgálatok szerint is elősegítheti a szív- és érrendszeri és daganatos betegségek megelőzését, de emellett kedvező hatásuk lehet a magas vérnyomás, gyulladásos ízületi betegségek, fogászati betegségek megelőzésében is. Miután kedvezőtlen mellékhatás nem várható, csak a koffeintartalmat kell bizonyos fokig figylembe venni, így napi 2-4 fekete, vagy zöld tea fogyasztása széles körben ajánlható.
(forrás: escada.hu)



Látványnak is szép!


Csupa jó dolgot láttam itt, csak pénz kell hozzá!

És még egy oldal, ahol képek szerint lehet válogatni....
az ár egyforma:))

2 megjegyzés:

  1. Hát mit mondjak? Soha nem hallottam róla. Fantasztikus cikk és videó. Nagyon köszönöm ezt a szép összeállítást. Puszi neked érte:VaZsu.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Zsu, hogy megnézted! Fantasztikus, ahogy kinyílik a vízben, és sokféle van. Én is vetettem a Fiammal ajándékba, most csak egy kis csomó, egyenként van celofánba csomagolva, gömbölyű vagy hosszúkás. Még itt nálunk nem hallottam, de Pesten már lehet kapni a Teaházakban.

    VálaszTörlés