2009. november 22., vasárnap

Erzsébet híd új világításban

Elkészült a az Erzsébet híd díszkivilágítása. Kedd este,november 17 - én Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján kapcsolták be a lámpákat. A pilonok ünnepi (nemzeti színű) megvilágítása is elkészült. A cél az volt, hogy éjszaka is pont olyan fehér legyen a híd, mint nappal.
A 260 millió forintos díszvilágítás kiépítéséhez a japán állam 47 millió jen (130 millió forint) támogatást biztosított a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 140., újrafelvételének 50. évfordulója alkalmából. A díszvilágítás terveit Ishii Motoko, világhírű tervező asszony készítette.8 megjegyzés:

 1. ....eppen ma voltam arra , ezen a kepen latni hogy mennyire nem nagy fantaziaval lett kitalava, a szines fenyek csak ünnepek alkalmaval müködnek. nehany lampa a betonban es azok sem valami erös fennyel vilagitanak. nekem csalodas. a szabadsag hid viszont csodalatos, ma vegig ki volt vilagitva, szep napokat es rövid telet. :)

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm, hogy megírtad. Én csak a TV -ben láttam, de ha Pestre megyek én is megnézem, kíváncsi vagyok rá!
  A Szabadság hidat láttam, valóban nagyon szép lett!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép !!
  Köszönöm, hogy feltetted ezeket a gyönyörű képeket !
  Szép napot kívánok !

  VálaszTörlés
 4. Tegnap este én is átmentem a hídon, és nekem is csalódást okozott. Fantáziátlan, és drága, a járdába süllyesztett fényszórók fényének csak egy kis része hasznosul, a többivel a világűrt világítjuk. Nekem a Lánchíd füzérvilágítása a legszebb.

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm szépen, hogy megírtátok a véleményeteket!
  Biztos lehetett volna a pénzt máshova is tenni, de ahogy hallottam a Japánok segítettek, és ez a fajta halogén világítás én úgy tudom nagy fényt ad, és kevesebbet fogyaszt. Nálunk a Fő tér is ilyen megoldással készült, nagyon szép, kellemes fényt ad, és esztétikus. A hídról csak, ha láttam tudok véleményt alkotni, de a képeken nagyon szépnek látszik, élőben még szebb kell, hogy legyen!
  A dísz kivilágítást meg saját erőből sosem tudtuk volna megcsinálni!

  VálaszTörlés