2009. június 26., péntek

Meghalt Michael Jackson!

Rating:★★★★★
Category:Other
Meghalt Michael Jackson!



Michael Jackson szívrohamot kapott Los Angeles-i otthonában, és helyi idő szerint csütörtök délután elhunyt. A pop királya kómába esett, kórházba szállították, de egy órás újraélesztést követően sem tudták megmenteni!



Michael Jackson már ötévesen fellépett testvéreivel, az első igazi sikereket azonban akkor érték el, amikor 1967-ben megnyertek egy tehetségkutatót Harlemben. Ezután szerződtette le őket a Motown, az egyik legnagyobb, fekete művészeket futtató kiadó, ahol 1976-ig tizenegy albuma jelent meg az együttesnek. A Motownnál több mint százmillió lemezt adott el a Jackson Five. 1976-ban az Epichez igazoltak, szerzői jogi viták miatt már The Jacksons néven.

Michael Jackson az együttes szétesése után fimszerepet kapott a Wizben, Diana Ross partnere volt. Első szólólemeze 1979-ben jelent meg Off the Wall címen, húszmillió darabot adtak el belőle. Ezután jelent meg 1982-ben a legendás Thriller, olyan nagy slágerekkel, mint a Billie Jean, vagy a Paul McCartney-val közösen írt The Girl is Mine.



1991-ben hatvanötmillió dolláros szerződést írt alá a Sonyval, és tavasszal kijött új albuma, a Dangerous, ami világszerte harminckétmillió példányban kelt el, a Remember the Time, a Heal the World lettek a legnagyobb slágerek. Ezután alapította meg a Heal the World nevű alapítványát, amivel afrikai AIDS-es gyerekeken akart segíteni, sok-sok millió dollárt gyűjtött rá össze.

1993-ban pályája csúcsán együtt zenélt Bill Clintonnal az elnöki beiktatási rendezvényen, és koncertet adott a Super Bowl szünetében.

1994-ben jött a hír, hogy Jackson elvette feleségül Elvis Presley lányát, Lisa Marie Presleyt, két évvel rá elváltak. HIStory című duplaalbumát 1995-ben adta ki tizenöt régi és tizenöt új számmal. A lemez világkörüli turnéjának ausztrál állomásán vett el feleségül a bőrgyógyászát, Deborah Jeanne Rowe-t, akivel akkor találkozott, mikor egy pigmenthiányos betegséggel (vitiligo) diagnosztizálták. Tőle született Jacko első két gyermeke, Michael Joseph Jackson, Jr. (másnéven Prince) és Paris Michael Katherine Jackson. 1999-ben elváltak, mindkét gyereket Jackson kapta meg.

Michael Jackson annyit jótékonykodott, hogy még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint a legjótékonyabb híresség a világon. A Nelson Mandela-alapítványtól kezdve az UNESCO-n át a Vöröskeresztig, mindenhol tevékenykedett, és jótékonysági akciókban is részt vett.

Ugyan nem szeretette volna, de mégis szerepet kapott South Park nyolcadik szériájában, a 2004-es The Jeffersons című rész róla szólt. Az alaptörténet szerint Mr. Jefferson (Michael Jackson) túl elfoglalt, hogy fiára, Blanketre vigyázzon, ezért Kyle-ék veszik át az apa szerepét,....

Idén jelentette be ötvenállomásos koncertjét, amivel visszatért volna. A sorozat London legnagyobb koncerttermében, az O2 Arenában kezdődött volna július 13-án. Eleinte csak tíz állomásról volt szó, de aztán egyre többet és többet kötöttek le. A hírek szerint orvosai több vizsgálatot is elvégeztek rajta, mielőtt koncertezni engedték volna, és nem találtak problémát. Nagy visszatérésére készült.

Visszatérését több mint egymillióan láthatták volna, az összes jegy órák alatt elkelt. Állítólag csupán az első tíz koncert ötvenmillió fontot hozott volna Jacksonnak.
(A cikk eredete az index.hu oldalán olvasható)



Korábban írtam a filmjükről, ami itt olvasható: katt a linkre

Michael Jackson és testvérei - Az amerikai álom - (a filmről és életéről is)

Nekem nem tartozott a kedvenceim közé, minden tiszteletem az Övé, a sok szegény sorsú és beteg emberekért tett erőfeszítéseiért!

Nyugodjék békében!

(Reakciók Madonnától Uri Gellerig

Quincy Jones:
„A testvéremet vesztettem el, lelkem egy része távozott vele. Ő volt a tökéletes szórakoztatóművész, akinek a munkássága örökre nyomot hagy a világon.”
Madonna:
„Csak sírok a hír hallatán.”
Justin Timberlake:
„Egy zsenit vesztettünk el, aki nemcsak a popzenének, hanem az egész zenének igaz nagykövete volt.”
Slash: „Tetőtől talpig tehetség volt.”
Liza Minelli: „Kedves, ártatlan, csodálatos ember volt. Életem végéig hiányozni fog.”
Steven Spielberg:
„Ahogy nem lesz több Fred Astaire és Elvis Presley, vagy Chuck Berry, nem lesz soha többé Michael Jacksonhoz hasonló. Tehetsége, vonzereje, rejtélyessége legendává teszi őt.”
Uri Geller:
„Elvesztette gyermekkorát és ez végzett vele. Nehéz elviselni azt a traumát, hogy valaki hirtelen híres, milliomos, legenda lesz.” (MTI)

9 megjegyzés:

  1. nem volt a kedvenc énekesem, de mindig becsültem, amit az árva, és beteg gyerekekért tett. Személy szerint a molesztálási ügyekben is ártatlannak tartom, szerintem csak a pénzt akarták róla lenyúzni a hamis vádakkal. Nyugodjék békében! :(

    VálaszTörlés
  2. Szia Niki! Köszönöm, hogy olvastad!
    Szerintem megérdemelte a sikert és vele együtt a pénzt is, hisz rengeteget "dolgozott", énekelt gyerekkora óta. Én láttam a filmet róla, nagyon meghatott! Talán maost levetítik újra...
    Sajnos sokan akartak "könnyen" pénzhez jutni általa, és képesek voltak hírbe hozni is:))

    VálaszTörlés
  3. Rettenetesen sajnálom, a zenéjén nőttem fel, anno a klipjeit nagyranyitott szemekkel bámultam mert ritkaságszámba ment....leállitották a DISCOT egy-egy klipp megtekintése miatt. Jó emlékek, sose felejtem el . Nyugodjon Békében:(

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Dikó, hogy benéztél:))
    Tettem fel dalokat Tőle, de nekem igazán nem sok van....

    VálaszTörlés
  5. Most vettem észre, hogy az én gyertyám nem égett...
    (rosszul linkeltem)

    VálaszTörlés