2008. december 13., szombat

Különleges díszítések

Rating:★★★★★
Category:Other


A messzi északon, ahol hosszú és kemény a tél, nagy hagyománya van virágzó hagymás és gumós növényeket elhelyezni a házban, karácsony idején.




Angliában a karácsonyi asztalra élővirágokból készült gyönyörű csokrot is helyeznek. A különleges gyertyatartókba helyezett gyertyák fénye lágyan világítja meg a pasztellszínű rózsacsokrot.

A karácsony egyik jelképe az angyal, az antik keretű tükör előtt liliomokkal körülvéve ünnepélyes hangulatot áraszt. A cserepes angolmuskátlik a meleg szobában télen is nyitják érdekes virágaikat.

Karácsony idején a legszebb porcelánok, üveg-edéyek kerülnek elő. A magyal-mintával díszített régi tálra, ezüst serlegbe helyezett ciklámenek kerültek, körülöttük hasonló árnyalatú üveggömbök. Különleges asztali dísz a kuglófformába ültetett ciklámen és az üvegvázában csillogó karácsonyi gömb.

A bogyókból készített koszorú megalkotása meglehetősen időigényes feladat. A bogyókat, szárukkal együtt kötöződróttal kössük kis csokrokba, majd tűzzük bele a koszorúalapba, amely lehet tűzőhabból, szalmából vagy mohából.


Érdekes és illatos karácsonyfadíszeket készíthetünk szárított virágokból, bogyókból, tobozokból, fahéjrudacskákból, vaníliarúdból a képen látható módon.



Szárított virágokból tartós szobadíszt alkothatunk. Egy műanyag cserép oldalaira ragasszunk szalmaszálakat. Ezután helyezzünk a cserép belsejébe egy megfelelő méretű tűzőhabot. A szalmaszálakra helyezzünk szárított kalászosokat, spárgával erősen kötözzük rá, ha szükséges, előtte ragasztóval is megerősíthetjük. A szárított virágokat egyenként szurkáljuk bele a tűzőhabba.

Ünnepivé varázsolhatunk egy egyszerű képkeretet is, ha arany festékkel befestett szárított virágokat, terméseket ragasztunk rá.

Különleges gyertyadíszt készíthetünk szárított rózsákból. A gyertyát drót segítségével illesszük egy kör alakúra vágott tűzőhab közepébe, majd a megdrótozott rózsákat koszorúformán szúrjuk bele.

Cukrozott gyümölcsök nyújtanak látványos dekorációt a gyönyörűen díszített hófehér gyertyacsoport mögött. Elkészítésük igen egyszerű. Enyhén verjünk fel 1-2 tojásfehérjét, majd ecset segítségével kenjük be az összes gyümölcs felületét úgy, hogy ne áztassuk el. Helyezzük zsírpapírra valamennyit, és szitáljunk rájuk egyenletes réteg kristálycukrot. Meleg helyen, 2-3 órán át, hagyjuk száradni. A gyümölcs éppen annyi ideig áll el így, mint friss állapotban.


/forrás: ezermester.hu/

5 megjegyzés:

  1. De szép, milyen meleg hangulatot áraszt! Köszönöm!
    puszzzz :-)

    VálaszTörlés
  2. Valóban egyszerű dolgokból nagyon szép és látványos
    díszeket lehet készíteni, csak alapanyag kell és egy kis fantázia....

    VálaszTörlés
  3. Ez igy van,regen sem volt ennyi csillogo csecsebecse es olyan szep volt a gyermekkori karacsonyunk.Mindnet mi keszitettunk.Koszonom Kinszi.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen! Igen, mert amig elkészítjük a díszt, van időnk kicsit "ráhangolódni" az ünnepekre, a szeretteinkre, hisz Nekik is készíthetünk asztaldíszt pl....

    VálaszTörlés