tag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post5990632184086867921..comments2023-10-09T13:16:40.896+02:00Comments on Kinszi Böngészde: Fűszerkalauz: Mihez – mit?Kinszihttp://www.blogger.com/profile/16341955516024067480noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-40725579459262882492011-11-11T20:32:41.000+01:002011-11-11T20:32:41.000+01:00Nagyon szívesen, kedves Emma!
Én is kívánok minden...Nagyon szívesen, kedves Emma!<br />Én is kívánok minden jót!Kinszi 1http://kinszi.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-19493013791445273672011-11-10T14:45:18.000+01:002011-11-10T14:45:18.000+01:00Na ez hasznomra lesz.Udv.es nagyon koszonom.Kellem...Na ez hasznomra lesz.Udv.es nagyon koszonom.Kellemes delutant.<br />Molnar Emmahttp://buzavirag.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-6998086019606199142011-11-10T09:52:51.000+01:002011-11-10T09:52:51.000+01:00Így igaz Árpi! Én úgy vagyok vele, hogy inkább csa...Így igaz Árpi! Én úgy vagyok vele, hogy inkább csak ötleteket keresek egy szakácskönyvbe, <br />és magam találom ki, hogy mit rakok bele.Kinszi 1http://kinszi.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-27932355356592364342011-11-10T09:43:16.000+01:002011-11-10T09:43:16.000+01:00Szia! Hát én meg majoránnát, fokhagymát, és pirosp...Szia! Hát én meg majoránnát, fokhagymát, és pirospaprikát használok fűszerként a kelkáposztához! (só)<br /><br />(A könyv címe: Fűszerek könyve, a kiadója a Pallas Antikvárium. Nem tudom milyen régi lehet, kiadási év nincs rajta, de nekem már több mint 20 éve megvan.)Kinszi 1http://kinszi.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-54689258301385169202011-11-03T20:53:34.000+01:002011-11-03T20:53:34.000+01:00Ahány ház annyi szokás,ahány táj annyi variáció!Kö...Ahány ház annyi szokás,ahány táj annyi variáció!Köszi szépen!üdv.ÁrpiÁrpád Danyihttp://endre1.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-69805297040020793772011-11-03T19:18:26.000+01:002011-11-03T19:18:26.000+01:00Szia!
"Kelkáposzta:
petrezselyemzöld, törött ...Szia!<br />"Kelkáposzta:<br />petrezselyemzöld, törött bors, pirospaprika, kapor, fokhagyma." <---hol van a köménymag?First Lasthttp://borntobefool.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-8515557208857384232011-11-03T18:29:35.000+01:002011-11-03T18:29:35.000+01:00Anno ezzel a recepttel szerettük meg a bazsalikomo...Anno ezzel a recepttel szerettük meg a bazsalikomot használni.<br /><br />Bazsalikomos csirkemell<br /><br />Hozzávalók:<br /><br /> 50 dkg csirkemell<br /> 2 dl főzőtejszín<br /> bazsalikom<br /> só<br /> tej<br />Elkészítés:<br /><br />A csirkemellet átmossuk, csíkokra vagy kockára vágjuk, megsózzuk, hagyjuk kicsit állni.<br /><br />Serpenyőben kb. 5-10 dkg margarint felolvasztunk, majd a csirkemellet megpirítjuk benne. Ügyeljünk, hogy ne száradjon ki. Mikor már kezd pirulni, megszórjuk bőven bazsalikommal. Kicsit hagyjuk összeérni az ízeket. A főzőtejszínt kb. 1-2 evőkanálnyi tejjel elkeverjük, és a csirkéhez adjuk, kb. 10 percig főzzük.<br />Köretnek sült burgonyát vagy rizst ajánlok. Jó étvágyat!Kinszi 1http://kinszi.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-72419286101314498422011-11-03T18:24:45.000+01:002011-11-03T18:24:45.000+01:00Köszönöm kedves Rosiex, és Neked is Tilla!
Én nagy...Köszönöm kedves Rosiex, és Neked is Tilla!<br />Én nagyon sokféle fűszert használok. Van is néhány növényem! Nagyon jó, ha frisset tudunk használni, egész más íze van. Idén 4 tő bazsalikomot is vettünk, és raktam a fagyasztóba is, de hoztam be virágládába, ameddig bírja, mert ez nem télálló!<br />Van vegetám, (lestyán) kakukkfű, orvosi zsálya, citromfű, borsmenta, és borsikafű (csombor) ami viszont minden tavasszal kibújik már, de nem ott ahol volt, hanem mindenfelé. Olyan mint a kapor. Még abból is mindig van egy - egy szál a virágok közt! És van olyan fokhagymám, aminek a szárát lehet enni, nincs olyan "szaga" mint a hagyományosnak.<br />Persze a boltban is megveszek minden újdonságot, a családom "vevő" mindenre! <br />Tilla, biztos sikered lesz az újfajta ízekkel!Kinszi 1http://kinszi.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-84458021736563212622011-11-03T16:18:32.000+01:002011-11-03T16:18:32.000+01:00Meglepődtem, hogy eddig milyen egyszerűen főztem p...Meglepődtem, hogy eddig milyen egyszerűen főztem például a főzelékeket. Ki fogom próbálni az említett fűszerezéssel is. Köszönöm, hogy felraktad ezt az értékes oldalt, nagy segítség új gasztronómia ízek megismerésére. A linket elmentettem, hogy bármikor idekukkanthassak... Köszi, üdv. és puszi Tilla*♥ TILLA ♥*http://szama2007.multiply.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254795906151081945.post-38774289645101616592011-11-03T16:14:19.000+01:002011-11-03T16:14:19.000+01:00
Dear friend,
Sending yo...<br /> Dear friend,<br /> Sending you much love from me to you take care and enjoy your week RosiexEnglishLady EnglishLadyhttp://rosiefielding2.multiply.comnoreply@blogger.com